Var bor Henrik Lundqvist? En titt på hans bostäder, hus & fastigheter

henrik lundqvist bostad

Var bor Henrik Lundqvist? Den svenska hockeymålvakten har flera bostäder både i Sverige och USA. Efter 15 säsonger i NHL har Lundqvist skaffat sig ett imponerande förmögenhet som speglar hans framgångsrika karriär och smak för det exklusiva.

Lundqvists bostäder

New York City – huvudsakligt hem

Lundqvist bor främst i en lägenhet i Tribeca, Manhattan. Området är känt för sina dyra fastigheter och många kändisboenden. Lägenheten ligger i en lyxfastighet med alla tänkbara bekvämligheter.

Tidigare ägde Lundqvist en takvåning på Manhattan som han sålde 2019 för nästan 5 miljoner dollar. Den 2035 kvadratmeter stora duplex-lägenheten hade en stor takterrass med utomhusbar, tv och bubbelpool.

Sommarhus i Sverige

När NHL-säsongen är över återvänder Lundqvist ofta till Sverige. Han äger ett sommarhus i Onsala utanför Göteborg. Huset ligger bara 53 meter från havet och har en boyta på 150 kvadratmeter. Det byggdes år 2000 och har fem rum. Tomten är på 1470 kvadratmeter.

Enligt Hallands Nyheter köpte Lundqvist huset för 7,85 miljoner kronor. “Det känns rätt att bo där och låta barnen växa upp nära havet,” sa Lundqvist i en intervju med tidningen.

Lägenhet i Göteborg

Utöver sommarhuset har Lundqvist även en lägenhet i Göteborg. Den exakta adressen är inte känd, men det ger honom en fast punkt i staden där han började sin professionella hockeykarriär med Frölunda HC.

Lyxliv och investeringar

Lundqvists framgångar i NHL har gett honom möjlighet att leva ett lyxliv. Hans bostäder är bara en del av det. I New York har han varit en del av stadens sociala elit och synts på röda mattan vid olika evenemang.

Lundqvist har visat sig vara en smart investerare när det gäller fastigheter. Han har köpt och sålt flera lägenheter i New York under åren, ofta med god vinst. En av hans tidigare lägenheter på Upper West Side är nu till salu för 2,99 miljoner dollar.

Teknologi och design

Lundqvists hem präglas av modern teknologi och sofistikerad design. Hans tidigare lägenhet på Upper West Side hade:

  • Osynliga högtalare från Stealth Acoustics
  • Smarta termostater från Honeywell
  • Centralt luftkonditioneringssystem med tre zoner
  • 7 tum breda ekgolv

“Jag gillar att ha det senaste inom teknik och design,” sa Lundqvist i en intervju med King Magazine. “Det gör livet enklare och mer bekvämt.”

Familjeliv

Henrik bor tillsammans med sin fru Therese och deras två döttrar, Charlise och Juli. Familjen delar sin tid mellan USA och Sverige, vilket gör att de olika bostäderna kommer väl till pass.

“Det är viktigt för oss att barnen får uppleva både den amerikanska och svenska kulturen,” förklarade Lundqvist i en intervju med Expressen. “Våra olika hem gör det möjligt för oss att ha det bästa av två världar.”

Framtidsplaner

Efter att ha avslutat sin NHL-karriär 2021 på grund av hjärtproblem, har Lundqvist fått mer tid att spendera i Sverige. Det återstår att se om han kommer att göra några förändringar i sitt boende framöver.

“Just nu trivs vi bra med att ha en fot i både USA och Sverige,” sa Lundqvist nyligen till NHL.com. “Men vem vet vad framtiden har att erbjuda?”

Henrik Lundqvist har skapat sig ett imponerande hem både i USA och Sverige. Hans bostäder speglar hans framgångsrika karriär och smak för det exklusiva, samtidigt som de ger honom och hans familj möjlighet att njuta av livet på båda sidor av Atlanten.