Joel Lundqvist fru: Amanda Lundqvist – mer än bara en hockeyfru

Joel Lundqvist fru

Joel Lundqvist fru Amanda Lundqvist har varit en viktig del av den före detta hockeyspelaren Joel Lundqvists liv och karriär. Paret har varit gifta sen 2008 och byggt upp en familj samtidigt som Joel spelade hockey på elitnivå.

Amanda Lundqvist – mer än bara “hockeyfru”

Amanda Lundqvist är inte bara känd som Joel Lundqvists partner. Hon har en egen karriär och identitet. Utbildad dietist och personlig tränare, driver Amanda sitt eget företag inom hälsa och fitness. Hon har bland annat jobbat med klienter som vill gå ner i vikt eller förbättra sin allmänna hälsa.

Familjelivet på Hönö

Joel och Amanda Lundqvist bor på Hönö i Göteborgs skärgård. Där har de sina tre barn – döttrarna Vilma och Ebba samt sonen Viktor. Familjen trivs med livet nära havet och naturen. Amanda har berättat att de ofta tar promenader längs stranden och fiskar krabbor med barnen på sommaren.

Stöd under Joel Lundqvists karriär

Under Joels långa karriär i Frölunda HC har Amanda varit ett konstant stöd. Hon har tagit hand om hemmet och barnen när Joel varit borta på matcher och träningar. Amanda har ofta setts på läktaren under Frölundas hemmamatcher för att heja på sin man.

Livet efter hockeyn

När Joel Lundqvist la av med hockeyn 2023 blev det en stor förändring för hela familjen. Amanda har varit viktig i den här övergången. Hon har hjälpt Joel att hitta nya intressen och mål utanför hockeyn. Till exempel har paret börjat spela golf tillsammans och Amanda har uppmuntrat Joel att engagera sig mer i barnens aktiviteter.

Offentliga framträdanden

Amanda Lundqvist syns ibland med Joel vid officiella evenemang. I maj 2023 var paret tillsammans på Hockeygalan i Göteborg. Amanda bar en elegant svart klänning medan Joel hade på sig en mörkblå kostym. De poserade tillsammans på röda mattan och verkade ha en trevlig kväll.

Framtiden för paret Lundqvist

Med Joel Lundqvists medverkan i “Mästarnas mästare” 2024 har paret fått ny uppmärksamhet. Amanda fortsätter att driva sitt företag medan Joel utforskar nya möjligheter efter hockeyn. Han har bland annat börjat jobba som hockeyexpert för TV4. Amanda stöttar Joel i hans nya karriär och har sagt att hon är stolt över hur han hanterat övergången från aktiv spelare till pensionär.

Joel och Amanda Lundqvist har visat att de är ett starkt team, både på och utanför isen. De har klarat av utmaningarna som kommer med en proffsidrottskarriär och ser nu fram emot nya äventyr tillsammans. Amanda fortsätter att vara en viktig del av Joels liv, precis som hon varit under hela hans hockeykarriär.