Joel Lundqvist barn: uppväxten i en hockeyfamilj

Henrik Lundqvist barn

Joel Lundqvist barn har vuxit upp med ishockey som en naturlig del av vardagen. Den tidigare Frölunda-kaptenen och hans fru Amanda har tre barn: Vilma, Ebba och Viktor. Familjelivet har varit en viktig del av Lundqvists karriär och fortsätter att vara det även efter att han lagt skridskorna på hyllan.

Uppväxten i en hockeyfamilj

Vilma, den äldsta av syskonen, föddes 2008 när Joel Lundqvist var mitt i sin karriär. Hon har fått uppleva sin pappas framgångar på nära håll, från SM-guld till landslagsuppdrag. Ebba kom till världen några år senare, följd av lillebror Viktor.

Barnen har vuxit upp med ishockeyn som en konstant närvaro. Scandinavium har varit som ett andra hem, med pappa Joel som lagkapten och publikfavorit.

Balansen mellan karriär och familjeliv

Joel Lundqvist har ofta pratat om utmaningen att balansera en krävande hockeykarriär med familjelivet. Långa bortaresor och intensiva träningsscheman har ställt höga krav på både Joel och Amanda.

Trots detta har Lundqvist alltid prioriterat tiden med barnen. Han har ofta setts med familjen på läktaren efter matcher, oavsett resultat.

Livet efter karriären

När Joel Lundqvist avslutade sin aktiva karriär 2023 öppnades nya möjligheter för familjelivet. Mer tid hemma har gett utrymme för att engagera sig i barnens aktiviteter och intressen.

Vilma, Ebba och Viktor har nu en pappa som kan vara mer närvarande i vardagen. Det innebär allt från läxhjälp till att skjutsa till träningar och aktiviteter.

Ishockeyarvet

Frågan många ställer sig är om något av Joel Lundqvists barn kommer att följa i pappas fotspår. Viktor, som den enda sonen, har naturligt nog hamnat i fokus för spekulationer.

Joel har dock varit tydlig med att barnen ska få välja sina egna vägar. Han uppmuntrar dem att prova olika sporter och aktiviteter, utan press att bli hockeyspelare.

Framtiden för Lundqvist-familjen

Med Joel Lundqvists deltagande i “Mästarnas mästare” våren 2024 har familjen fått uppleva en ny sida av pappas offentliga liv. Vilma, Ebba och Viktor har fått se sin pappa i en annan roll än den som hockeyspelare.

Framöver kommer familjelivet sannolikt att fortsätta vara i fokus för Joel Lundqvist. Hans engagemang i Frölunda HC och andra hockeyrelaterade uppdrag kommer att balanseras mot tiden med barnen.

Oavsett vad framtiden bär med sig står det klart att Joel Lundqvists barn har en unik uppväxt. De har fått uppleva både glädjen och utmaningarna med att ha en pappa som varit en av Sveriges mest framgångsrika hockeyspelare.