Hur många syskon har Börje Salming? Möt Carina & Stig

Börje Salmings syskon En närmare titt på hockeylegendarens familj

För många är Börje Salming synonymt med svensk ishockey. Men hur många syskon har Börje Salming egentligen? Låt oss ta en närmare titt på Börjes syskon (syster Carina och brodern Stig).

Storebror Stig Salming

Börje Salming hade en äldre bror, Stig Salming, som också var en duktig hockeyspelare. Stig tillbringade hela sin karriär i Brynäs IF efter att ha lämnat Kiruna. Han var känd som en hårt spelande och tacklande back som motståndarna ofta fruktade.

Stig Salming spelade bland annat i VM 1976 i Katowice där han drabbade samman med USA:s Lou Nanne, och i VM 1977 i Wien hade han en uppgörelse med Kanadas Phil Esposito.

Börje Salming syster Carina

Börje Salming hade också en yngre syster, Carina Salming. När Börje var tio år utökades familjen med lillasyster Carina. Tyvärr finns det inte mycket information tillgänglig om Carina Salming och hennes relation till sin berömda bror.

Familjetragedi och sammanhållning

Börje Salmings far Erland omkom i en gruvarbetsolycka när Börje bara var fem år gammal. Detta var säkert en svår tid för familjen Salming. Men trots denna tragedi verkar familjen ha hållit ihop.

Börje Salming hade en nära relation till sin mor Karin ända fram till hennes död 2022, bara tre dagar innan Börjes egen begravning. Stig Salming kommenterade då att “Det känns tomt, nu är det bara jag kvar”.

Börjes egna barn

Börje Salming fick själv fyra barn: Theresa och Anders med sin första fru Margitta, och Rasmus och Bianca med ex-partnern Katarina. Döttrarna Theresa och Bianca verkar ha haft en nära relation till sin far. De har engagerat sig i Börje Salming ALS-stiftelse efter hans diagnos och bortgång.

Även om Börje Salmings hockeykarriär och bedrifter på isen är välkända, ger en titt på hans syskon och familj en mer nyanserad bild av personen bakom legendaren. Trots motgångar och tragedier verkar familjen Salming ha hållit ihop och stöttat varandra genom åren.