Hur många barn har Börje Salming?

börje salming barn

Börje Salming hade fyra barn: Bianca, Teresa, Rasmus och Anders. Bianca Salming, född 22 november 1998, är en framstående friidrottare som tävlar i mångkamp och har vunnit flera SM-guld. Teresa och Anders, födda i Toronto, har varit aktiva i att stödja Börje Salming ALS Foundation.

Rasmus Salming, född 22 oktober 1995, har en bakgrund som hockeyspelare och har hållit en låg profil. Börje Salming barn har alla på olika sätt bidragit till att bevara och hedra deras fars arv.

Bianca Salming: friidrottsstjärnan

Bianca Salming, dotter till den legendariske ishockeyspelaren Börje Salming, har gjort sig ett namn inom friidrotten. Hon är en mångkampare som tävlar främst i heptathlon och har flera svenska mästerskapstitlar i bagaget.

Karriär

Bianca började sin friidrottskarriär tidigt och har tävlat för klubbar som Täby IS och Turebergs FK. Hon har visat imponerande prestationer i både nationella och internationella tävlingar. Hon slutade på fjärde plats i sjukampen vid Juniorvärldsmästerskapen 2016 och har tävlat i flera europeiska mästerskap, där hon bland annat kom på åttonde plats i heptathlon vid EM i München 2022.

Personliga rekord

Bianca har satt flera personliga rekord i olika grenar inom heptathlon. Några av hennes bästa resultat inkluderar:

  • Höjdhopp: 1,92 meter
  • Kula: 14,48 meter
  • Spjut: 51,68 meter
  • 800 meter: 2:10,46

Viktiga händelser

Bianca har haft en framgångsrik karriär med flera höjdpunkter. Hon har vunnit flera SM-guld och har nyligen fokuserat mer på höjdhopp. Under 2023 blev hon Sverigeetta i höjdhopp med ett hopp på 1,88 meter. Hon har också varit en del av dokumentärserien “Salminggenen” som följer hennes och hennes familjs liv efter Börje Salmings bortgång.

Teresa Salming: Kontorschef och familjemedlem

Teresa Salming är dotter till den legendariske ishockeyspelaren Börje Salming. Hon har gjort sig ett namn inom finansvärlden och arbetar som kontorschef på Första AP-Fonden. Teresa är inte bara känd för sitt yrkesliv utan också för sin starka familjeband.

Yrkesliv

Teresa har en framstående roll som kontorschef på Första AP-Fonden. Hon ansvarar för att säkerställa att kontorets dagliga verksamhet flyter smidigt. Hennes arbete innebär att hantera administrativa uppgifter, koordinera med olika avdelningar och se till att kontoret fungerar effektivt. Teresa har visat sig vara en skicklig ledare med en förmåga att hålla ordning och struktur i en hektisk miljö.

Familjesituation

Teresa är en del av den välkända Salming-familjen. Hennes far, Börje Salming, är en av Sveriges mest hyllade ishockeyspelare. Familjen har alltid varit nära och stöttande, något som Teresa värderar högt. Hon har också egna barn och balanserar sitt krävande jobb med familjelivet. Teresa är känd för att vara en engagerad och kärleksfull mamma.

Personligt liv

Utanför arbetet och familjen har Teresa ett intresse för hälsa och välmående. Hon är aktiv och gillar att hålla sig i form genom olika träningsformer. Teresa är också engagerad i olika välgörenhetsprojekt, något som speglar hennes omtänksamma natur.

Teresa Salming är en person som kombinerar yrkesmässig framgång med ett starkt familjeliv. Hennes roll som kontorschef på Första AP-Fonden och hennes engagemang i familjen gör henne till en inspirerande figur.

Rasmus Salming: Från hockey till säkerhetsbranschen

Rasmus Salming, son till den legendariske Börje Salming, har en intressant resa bakom sig. Från att ha följt i sin fars fotspår på isen, har han nu bytt bana och arbetar inom säkerhetsbranschen.

Hockeykarriären

Rasmus började sin hockeykarriär tidigt, inspirerad av sin fars framgångar. Han spelade för olika klubbar i Sverige och visade tidigt att han hade talang. Trots att han inte nådde samma höjder som sin far, gjorde han sig ett namn inom sporten. Hans tid på isen präglades av hårt arbete och en stark vilja att lyckas.

Övergången till säkerhetsbranschen

Efter att ha avslutat sin hockeykarriär, valde Rasmus att byta riktning. Han började arbeta inom säkerhetsbranschen, där han snabbt gjorde sig ett namn. Hans erfarenheter från hockeyn, med disciplin och lagarbete, visade sig vara värdefulla även i hans nya yrkesliv. Rasmus har nu en framstående position inom branschen och fortsätter att utvecklas.

Familjens påverkan

Att vara son till Börje Salming har både sina fördelar och utmaningar. Rasmus har alltid haft sin fars stöd, men har också känt pressen att leva upp till familjens namn. Trots detta har han lyckats skapa sin egen väg och bygga en karriär som han kan vara stolt över.

Rasmus Salming är ett exempel på hur man kan omvandla erfarenheter från en karriär till en annan. Från hockeyrinken till säkerhetsbranschen, har han visat att hårt arbete och beslutsamhet kan leda till framgång, oavsett vilken väg man väljer.

Anders Salming: Grafisk designer och familjefar

Anders Salming är Börje Salmings förstfödda barn. Han föddes 1974 under Börjes tid i Toronto Maple Leafs.

Idag är Anders 49 år och bor i Vaxholm med sin fru Jenny. Han jobbar som grafisk designer på Greitz Arkitektkontor AB där han varit anställd sedan 2008. Utöver det är han även 3D-projektör och plantekniker.

Anders och Jenny har fyra barn tillsammans. Familjen verkar trivas i skärgårdsidyllen.

På fritiden spelar Anders ishockey i division 4-laget IK Waxholm. Så visst finns hockeygenerna kvar i familjen, även om det är på hobbynivå.

Nära relation till pappa Börje

Börje Salming & Anders Salming hade en fin relation. De brukade jojka tillsammans på släktgården i Salmi, Kiruna kommun.

– Vi hade en jojk som vi sjöng på skoj. Det gick fortare och fortare, högre och högre och slutade alltid med skratt, har Anders berättat.

Börjes bortgång i ALS 2022 var förstås tung. Men minnena lever kvar. Och Börjes samiska arv var något han förde vidare till barnen med stolthet.

Även om Anders håller en lägre profil än sina syskon står han upp för sin pappas minne. Under NHL:s All Star-helg 2023 var han på plats i Toronto tillsammans med systern Teresa. Där promotade de Börjes ALS-stiftelse – ett viktigt arbete för att hedra pappans önskan om att hitta botemedel mot sjukdomen.