Har Henrik Lundqvist fru? Allt om Therese Andersson

henrik lundqvist fru

Vem är Henrik Lundqvist fru? Hon heter Therese Andersson och har varit en viktig del av hockeyspelaren Henriks liv sedan 1998. Hon har hållit sig i bakgrunden men spelat en avgörande roll i hans framgångsrika karriär.

Från Frölunda till New York

Therese och Henrik träffades 1998 när han spelade för Frölunda HC. Deras relation utvecklades under åren, och 2011 gifte de sig på Jungfruöarna i Karibien.

2005 skrev Henrik på för New York Rangers. Therese följde med till USA. Det var en stor förändring för henne. Hon lämnade allt i Sverige för att stötta Henrik i hans NHL-satsning.

Livet i storstaden

Therese anpassade sig snabbt till New York. Hon lärde sig åka tunnelbana, hitta bra mataffärer och bygga upp ett eget nätverk. Inte lätt när man kommer från en mindre stad i Sverige. Hon fick navigera i en helt ny kultur och livsstil.

Paret bosatte sig först i White Plains, utanför New York City, som rekommenderades för unga Rangers-spelare. Senare flyttade de in till Manhattan, där de spenderade större delen av året.

Familj och karriär

Paret har två döttrar: Charlise, född 2012, och Juli, född 2015. Therese tog huvudansvaret för barnen, särskilt under hockeysäsongerna när Henrik var borta mycket.

Therese valde medvetet att hålla sig i bakgrunden. Hon skyddade familjen från media och oönskad uppmärksamhet. Henrik förklarade i en dokumentär för SVT:

“Det är aktivt valt för barnens och hennes skull, att det är skönt när vi är ute när folk inte vet vilka de är. Hon känner sig bekväm i den rollen.”

Detta beslut har gett familjen möjlighet att leva ett mer normalt liv trots Henriks kändisskap.

Välgörenhet och samhällsengagemang

2014 startade Therese och Henrik Henrik Lundqvist Foundation. Stiftelsen fokuserar på barns hälsa och utbildning. De driver projekt i New York, Sverige och Dominikanska republiken.

Therese är aktiv i stiftelsens arbete. Hon har till exempel varit med och startat ett läsprogram för barn i Harlem och ett idrottsprojekt i Göteborg. Hennes engagemang sträcker sig från planering till genomförande av olika initiativ.

Paret samarbetar också med Garden of Dreams Foundation, en organisation som hjälper barn som möter olika utmaningar. Henrik har varit en huvudtalesperson för denna stiftelse.

Stöd i motgång och framgång

2021 tvingades Henrik sluta med hockey på grund av hjärtproblem. Therese stöttade honom genom den svåra tiden. Hon hjälpte honom anpassa sig till livet utan professionell hockey.

Under Henriks 15 år i NHL var Therese ett konstant stöd. Hon balanserade familjelivet med kraven från Henriks karriär. I en intervju med Expressen erkände Henrik de uppoffringar som gjorts:

“Det är en stor del du offrar där, du lägger tid på hockeyn och resorna och förberedelser i stället för familj. Du har inget val, det är så det är.”

Framtiden och nya möjligheter

Nu när Henrik slutat med hockey har Therese mer tid för egna projekt. Hon fortsätter med välgörenhet och fokuserar på familjen. Paret har uttryckt att de ser fram emot att spendera mer tid tillsammans och utforska nya möjligheter.

Therese har visat sig vara stark och självständig. Hon har skapat sitt eget liv parallellt med Henriks karriär. Hon har balanserat rollen som fru, mamma och välgörenhetsarbetare med skicklighet och integritet.

Hennes förmåga att hantera livet i rampljuset, samtidigt som hon skyddat familjens privatliv, har varit avgörande för parets framgång både på och utanför isen. Therese Andersson har bevisat att hon är mer än bara “hockeyfruen” – hon är en stark individ med egna ambitioner och en viktig del av Lundqvists framgångssaga.